Gatufotopodden
Gatufotopodden
Johan Jehlbo - mannen med blixten
0:00
-1:19:20

Johan Jehlbo - mannen med blixten

Är du intresserad av gatufoto med blixt? Då ska du spetsa öronen nu. För i det här poddavsnittet pratar jag med Johan Jehlbo - gatufotografen som helst tar närgångna och färgstarka bilder med blixt.

Johan Jehlbo är fotografen som gjort sig känd för sina färgglada och smått absurda gatufoton tagna med blixt. Han kommer ursprungligen från Malmö, men flyttade för ett antal år sedan ut på den skånska landsbygden. Där finns det enligt honom själv en kultur som han gillar att fotografera och han tar därför gärna bilder i sin direkta närhet.

Miljöer som han söker sig till är campingplatser, raggarträffar, dansbandsfestivaler, marknader och liknande. Inte minst har han under flera år besökt Kiviks marknad och fotograferat mycket där.

Hans signum är att fotografera närgånget, i färg och med blixt. Något han främst gör med sina Fujifilm APS-C-kameror, även om han använder både Leica och en Fujifilm mellanformatskamera ibland.

I det här avsnittet berättar han om hur han tänker kring sitt bildskapande och varför han har valt just den här metoden. Plus en hel del annat, såklart!

Vi diskuterar också fem av Johan Jehlbos bilder som ni kan ni se nedan.

Följ Johan Jehlbo i digitala kanaler:

Instagram

Hemsida

Gatufotopodden finns även på Spotify, iTunes, Google Podcasts och YouTube.

Trevlig lyssning!


Johans bilder som diskuteras i podden:

0 Comments
Gatufotopodden
Gatufotopodden
För dig som älskar gatufoto. Intervjuer med fotograferna och snack om allt som hör till. Av Joakim K E Johansson och gäster.